x

főoldal | szakmai profil | Proctológia/aranyeresség | körömbetegségek/lézersebészet | Sajtóhír, közlemény | kapcsolat
--------------------------------------------------------------------------------
A köröm betegségeinek kezelése – lézerambulanciánkon

Az ALFA-MED egészségközpont és Lézerklinika sebészeti rendelőjében az egyik kiemelt terület a köröm betegségeinek ellátása. A diagnosztika azaz a betegség, ill annak okának megállapításához, valamint a diagnosztizált elváltozás kezeléséhez széles eszköztár áll rendelkezésre.A kezelés Bőrgyógyász és Sebész szakorvos együttműködésével történik.

Információ, bejelentkezés: 06 30 9 506 628
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kiemelem a vizsgálatok közül a gombás folyamat gyanuja esetén elvégezhető mikrobiologiai vizsgálat lehetőségét.

A kezelési lehetőségek palettájából a lézeres körömkezelés érdemel említést, amelyet rendelőnkben a legkorszerűbb technikai háttérrel folytatunk. Nem csak az un. benött köröm miatt végzünk lézeres műtétet, hanem a köröm gombás elváltozásainak kezelésére is rendelkezésre állnak műszereink, korszerű lézer műtőnk.

A köröm betegségei miatt a sebészeti járóbeteg szakrendelőket nap mint nap sokan keresik fel.
Sebészeti vonatkozása a körömágy gyulladásnak, és az azt leggyakrabban kiváltó benőtt köröm szebb nevén unguis incarnatusnak van Enyhébb gyulladást, majd keserves kínokat , lázas állapotot előidéző gyulladásos folyamat alakulhat ki.Kialakulásának oka vagy korábbi kisebb sérülés, vagy nem megfelelő cípő okozta folyamatos kompresszio .A köröm szélek a körömágyat irritálva gyulladásos folyamatot inditanak, a következmény az, hogy a körömágy megduzzad, fájdalmassá válik, kipirul.
Krónikus esetben a körömszélek mentés lencsényi, majd borsónyi váladékozó un.g idegentest granuloma is képződik, amely a bűzös váladékozás miatt rendkívül kényelmetlen.

A gyulladásos folyamat kezdetén megkísérelhető gyógyszeres kúra, helyileg alkalmazott krém, gyulladáscsökkentő tbl, ez majdnem mindig sikertelen. A sebészeti szakrendelőkben a körömszél eltávolítása a szokásos eljárás. A nem megfelelően növekvő körömszél eltávolítása megfelelő kezelés , sikeres szokott lenni.

A kiújuló esetekben az ismételt körömszél eltávolítás, vagy köröm eltávolítása jöhet szóba. Ha ez sem sikeres, akkor körömszél plasztika következő lépés .Ez csúnya, lapát-szerű körmöt eredményez gyakran, de legalább a váladékozás, és a fájdalom megszűnésére ad esélyt.

A körömágy gyulladásnak ma legjobban bevált módja a lézerrel elvégzett beavatkozás.
A műtét során érzéstelenítést követően a körömágy azon részét távolítjuk el, ahonnét a rossz irányba növekvő un. széli rész indul ki. Igy a lézeres műtét nem tüneti kezelés nyújt, hanem a baj okát szünteti meg,.A kiújulás esélye sokkal kisebb, és a kozmetikai eredmény jó.

A fent leír gyulladásos folyamattól elkülönítendő a köröm gombásodása által előidézett esztétikai szempontból nagyon kellemetlen köröm megvastagodás, köröm elszíneződés, és deformálódás.
Ennek ellátása Bőrgyógyász, és sebész együttműködését kívánja.
A kórokoz beazonosítása után gombaellenes kezelést kell kezdeni, majd a sebészeti korrekció következik. Elhúzódó a kezelés, akár több hétig is tarthat, de a siker csak így várható.

x